Whiteboardhaj

Cheat_sheet_Whiteboardhaj

Kunne du godt tænke dig at skrive bogstaver og tal, man rent faktisk kan læse, nemt at kunne tegne pile og elementer, der formidler retning og sammenhæng, tidsplaner til projektet osv? Så er det her kursus til dig.

Der er så mange muligheder i at være den, der griber tuschen og samler op på, hvad I er ved at aftale, eller kunne vise, hvad det egentlig er, du mener. Selv de simpleste visualiseringer hjælper på forståelsen hos dem, der lytter til dig.

Men mange holder sig tilbage, fordi de synes det bliver grimt. Det kan også være at du har en kollega, som er supergod til at tegne, og så er det altid ham eller hende, der griber tuschen. Det er synd, for hele arbejdspladsen mister værdi ved det.

Teknikkerne her kan bruges til whiteboardet, flipoveren eller bare et stykke A4-papir, der ligger imellem jer i det lille møde. Du kan bruge det, når du forbereder et indlæg eller en præsentation, eller når I sidder til mødet sammen – hver gang andre skal forstå en pointe.

Og bare rolig, du behøver ikke være Jørgen Clevin, og det kræver heller ikke andet udstyr end I allerede har i mødelokalerne. Dette er IKKE et tegnekursus, men basal ”tusch-teknik” i at få budskabet igennem på møder.

Det vil være en praktisk workshop, som giver dig de helt basale redskaber og forståelse. Du kommer til at tegne løbende, så du kan gå tilbage og bruge teknikkerne i praksis.

Til slut runder vi af med at tegne netop de symboler, som du bruger i din hverdag. Sammen laver vi et ikon-bibliotek, med de ikoner, I har brug for.

ikoner
Deltagernes bud på “forhandling”
Jeg er auditiv, siger du…

Vi er alle visuelle. Kropssproget betyder mere end det sagte, og billeder understøtter forståelse og hukommelse. 50 % af din hjerne er til hver en tid optaget af at behandle visuelt input, 70 % af de sensoriske receptorer i kroppen sidder i dine øjne, det er simpelthen vores primære sans. Og det går lynhurtigt: det tager 1/10 sekund at registrere, behandle og forstå en visuel scene, og hvis vi skal følge en instruktion, går det hele 320 % bedre, hvis den er med illustrationer, end uden. Og så husker vi det visuelle. Vi husker 10 % af det vi hører, 20 % af hvad vi læser og hele 80 % af det vi ser.

Så der er ingen grund til at vente med at gribe tuschen.

Vi kommer rundt om

 • Hjernen og det visuelle, hvordan vi skaber mening
 • Grundformer og basistegning
 • Bogstaver og tal
 • Pile
 • Mennesker
 • Markering af ”sted”, ”rolle”, ”budskab” ol.
 • Farver
 • Ikoner

 Efter kurset

 • Bliver du en bedre møde-facilitator eller deltager
 • Er det nemmere at skabe et visuelt overblik, og mere oplagt at ”gribe tuschen”
 • Får dine ideer mere gennemslagskraft, når du præsenterer.

Målgruppe

Workshoppen er for alle, der skal forklare, skabe forståelse og overblik, samle input til en fælles løsning, facilitere dialog, være mødeleder, præsentere, undervise, pitche en ide eller lignende.

Du behøver ikke have nogen forudgående kurser eller kundskaber med en tusch.

Tid, sted og pris

Kurset afholdes i skønne lokaler i København – og der er styr på dejlig frokost og god kaffe!

Vi tegner fra klokken 9-15, men der er kaffe og croissanter fra 8.30.

Datoer:

 • 14. november
 • 16. januar

Pris

Normalpris er 2950 kr.

Du får en bekræftelse og en faktura inden for 5 dage. Og to uger før kurset får du mere information. Jeg glæder mig til at hjælpe dig på vej.

Skal det bare være jer?

Hvis I gerne vil holde kurset internt i jeres organisation, så kontakt mig via kontaktformularen på forsiden, så kommer jeg til jer.

Underviser

Tine Faurby Stilborg arbejder med at facilitere strategisk udvikling og forandringer, og har brugt tegning og grafisk facilitering som redskab i mere end 10 år, fordi det understøtter dialog, forståelse og ejerskab. Hun har 20 års erfaring som udviklings- og chefkonsulent i store organisationer. Hun driver Tegn Mening, hvor hun udover at arbejde med organisationsudvikling også laver grafisk facilitering på konferencer osv. Tine’s motto er, at det visuelle aldrig skal være pynt eller illustrationer, men en genvej til at blive skarp på indholdet og retningen – Fordi man ikke kan tegne varm luft!